ONS B-NEST IS GEBOREN ** 09-08-2021**

BIBA 

Biba NL Van 't Brummelhof
Geboortegewicht: 280 gram

BÖSSEL

Bössel NL Van 't Brummelhof
Geboortegewicht: 226 gram

BOET

Boet NL Van 't Brummelhof
Geboortegewicht: 358 gram

BOOGY

Boogy NL Van 't Brummelhof
Geboortegewicht: 286 gram


BILLY

Billy NL Van 't Brummelhof
Geboortegewicht: 308 gram

Geboorteverslag:

In overleg met de dierenarts hebben we besloten dat de pups van Nouka middels een keizersnede geboren zouden worden. Maar wanneer ga je deze plannen? We moeten rekening houden met de  draagtijd  van haar vorige nestje (59 dagen) , maar ook met de beschikbaarheid van onze dierenarts. We hebben besloten om de keizersnede op de 60e dag,  maandag 9 augustus te plannen. Op de  verjaardag van onze dochter Indy. Om 10.30 uur stond deze gepland.
Echter de dag ervoor merken we aan Nouka dat de bevalling dichterbij komt. Het liefst willen we niet beginnen met een gewone bevalling en ook willen we graag naar onze eigen dierenarts. Dus hopen dat het nog niet doorzet. Ik blijf bij haar slapen op een matras in de woonkamer. De hele nacht is ze op de been, ze houdt me constant in de gaten. Dan is het gelukkig ochtend en bel ik al op tijd de dierenkliniek in Oldenzaal. We kunnen gelukkig gelijk komen. 
De voorbereidingen voor de keizersnede zijn al gedaan en om 9.15 uur wordt de 1e pup geboren,  Bössel. Een klein mannetje, 226 gram, gevolgd door nog 2 mannetjes Boet (358 gram) en Boogy (286 gram) en de 2 dames Biba (280 gram) en Billy (308 gram).
Nouka is gelukkig snel weer op de been. Met een wasmand gevuld met puppies en Nouka nog een beetje wiebelig op haar benen gaan we naar Geesteren. Eenmaal thuis aangekomen leggen we Nouka en de pups in de werpkist. Drinken bij Nouka is nog lastig, we moeten hier even mee helpen. Een flesje gemaakt en de pups helpen heeft als resultaat dat ze rond de middag allemaal bij moeders drinken. 
De kraamtijd kan beginnen!
Nu worden de nieuwe baasjes gebeld.  3 van de 4 gezinnen wist al dat er bij goede gezondheid een pup voor hen zou zijn. Nummer 4 echter was compleet verrast. Hoe mooi is het als je een gezin zo kunt verrassen.

Wij verwachten puppies. 

Ons B-nest is onderweg.


update: 07-07-21.

Wij hopen op een succesvolle dekking.

Evert van de Nijenhaer & Anouk vom Gehrdener Berg
Laska & Nouka
10/11 - 06 - 2021