HOERA ONS A-NEST IS GEBOREN 25-11-2019

14-01-2020: 8 weken oud

De laatst dagen met deze geweldige pups. Wat hebben we genoten van onze dolle drieling. Wat een ervaring. Dit hadden we voor geen goud willen missen. 
25-01-2020: Piba gaat wonen bij Johan en Marjan in Apeldoorn.
Piba is een gezellig komisch hondje. Het hondje dat altijd wil spelen, maar ook erg goed luistert en erg graag wil leren.
26-01-2020: AJ gaat wonen bij Elisabeth in Hoofddorp.
AJ is echt een knuffelhondje. Wil graag op schoot en aangehaald worden. Bekijkt de boel van een afstand, maar als hij zich uiteindelijk met z'n broertje en zusje bemoeid is hij de grootste en sterkste. Ook AJ luistert erg goed.
28-01-20210: Mirai gaat wonen bij Carla, Diede en Floor in Fleringen.
Mirai is de vrolijkste pup van het trio. Met haar wiebelkontje springt ze bijna als een konijntje rond. Ze probeert uit te dagen en de grenzen op te zoeken.

14-01-2020, 7 weken oud

07-01-2020, 6 weken oud

Vandaag zijn we voor de inentingen en het chippen naar de dierenarts geweest. De pups hebben zich voorbeeldig gedragen en gaven geen kik.
De pups vinden het ondertussen  geweldig om buiten te spelen.

31-12-2019, Oudjaarsdag, 5 weken oud

We waren toch een beetje benieuwd hoe het Oudjaarsdag zou gaan. Zouden de pups bang zijn voor vuurwerk. Nou nee dus.... De pups spelen lekker buiten samen met Nouka. Her en der wordt flink geknapt, maar ze vinden het allemaal prima en blijven net als mama erg rustig. De jaarwisseling brengen ze zelfs slapend door.

23-12-2019, 4 weken oud

Het is bijna kerst. De pups zijn 4 weken oud.
We zijn begonnen met voeren van geweekte brokjes. Dit vinden ze erg lekker. Het worden al echte hondjes. Af en toe horen we een blafje. Zo schattig.

16-12-2019, 3 weken oud


Bezigheden van de pups zijn slapen en drinken. Ook wordt er nu rond gestapt in de kist. 
De oogjes en oortjes zijn open. De pups reageren op elkaar en hier en daar wordt zelfs al een beetje gerollebold onderling. 
De ren is geplaatst. Puppyplaza zal binnenkort ontdekt worden.


09-12-2019, 2 weken oud

2 weken vandaag. Wat is ons drietal gegroeid.
AJ: 262 -----> 1200 gram
AYLU: 270-----> 1060 gram
ACE: 256 -----> 1220 gram 
De neusjes worden zwarter, de oogjes gaan bijna open. Het is tijd om de wereld in  te kijken. 
De pups vinden het fijn om even geknuffeld te worden.
Het is (nog) erg rustig. We maken ons klaar voor de volgende stap.
Het buitenterrein is voorzien van afrastering. Dan kunnen de pups straks lekker buiten spelen.


02-12-2019, 1 week oud

De pups zijn vandaag alweer een week oud.
De oogjes zijn nog dicht. Ze tijgeren al wel door de kist. Ondanks dat ze nog maar een week oud zijn, zie je nu al verschillen in karakter. 
Ze drinken en groeien goed.
AJ: 262 -----> 634 gram
AYLU: 270-----> 566 gram
ACE: 256 -----> 680 gram 

26-11-2019, dag 1 na de bevalling

Het was een rustige nacht.
Vanmorgen voor het eerst weer de pups gewogen.
AJ: 274 gram, + 12
AYLU: 262 gram, - 10
ACE, 292 gram, + 36
Nouka moedert al echt over haar drietal.
De dierenarts is nog even geweest om te kijken of alles goed gaat met moeder en kids. 
Het ziet er goed uit.
Vandaag veel telefoontjes gepleegd. Ook een aantal mensen moeten inlichten dat er maar 3 gezonde pups zijn geboren. Teleurstelling natuurlijk, maar we weten en hopen dat er binnenkort meer Cheboo'tjes op komst zijn bij collega fokkers.
Onze 3 pups hebben allemaal al een baasje gevonden.

25-11-2019: Bevallingsverslag

De uitgerekende datum was 29 november. In gedachten houdend dat deze natuurlijk eerder kan beginnen, merken we zondagmiddag 24 november op dat Nouka wel erg begint te hijgen. Ook is ze druk met het nestelen in de bank en in haar mand, waar ze normaal gesproken niet in ligt.
's Avonds na de laatste keer uitlaten loopt ze regelrecht naar haar mand in de kamer, terwijl ze normaal slaapt in de berging. Zou dit een voorteken zijn?
Ik vertrouw het niet helemaal en besluit de nacht bij haar in de woonkamer te blijven.
De volgende morgen het normale ritueel, nog snel even het kleed uit de woonkamer gehaald, want stel je voor ze legt een pup in het kleed.
Het is 8.35 en Nouka komt bij me lopen, ik heb zo'n voorgevoel en kijk in de mand, ja hoor, daar ligt pup nummer 1. Het is een hele grote mooie pup, snel de pup en Nouka naar  de werpkist gebracht. Ik zie geen leven in de pup, snel handelen, wrijven wrijven wrijven, Robert bellen, dierenarts bellen.
Daar komt ook al nummer 2. Dit is een mooi reutje, 262 gram. Hij maakt het goed.
Pup nummer 3 komt binnen 5 minuten, hulptroepen zijn ondertussen gearriveerd en zien ook dat pup 3, een heel klein pupje, duidelijk levensloos wordt geboren.
Nu wachten we 10 minuten op pup nummer 4. Een heel mooi donker teefje wordt geboren, ze weegt 270 gram en lijkt ontzettend op haar oudere broer. Nouka is nog druk met het daarvoor geboren reutje en we helpen haar door deze pup te wrijven en aan Nouka aan  te bieden. Ze heeft in de gaten dat haar hulp nu ook nodig is bij dit mooie meisje.
Pup nummer 5 dient zich aan. Een reutje, duidelijk blij op deze wereld te zijn. Hij laat zich gelijk goed horen. Het lijkt wel een kleine pandabeer dit mooie mannetje. Hij weegt 256 gram.
Ondertussen heb ik contact met Mascha Frielinck. Ze zou deze morgen komen koffiedrinken om de laatste dingetjes voor de bevalling door te nemen. Dat is nu niet meer nodig. We overleggen dat ze komt om te kijken hoe het gaat en wellicht kan ze nog ergens mee helpen.
We hebben het gevoel dat er nog een 6e pup aan zit te komen, Nouka heeft wel weeën, maar geen persdrang. Bij de voorgaande pups ook geen drang om te persen.
Er komt niets. De dierenarts voelt geen pup in het geboortekanaal en we besluiten bij de praktijk een röntgenfoto te laten maken om het zeker te weten. Op deze foto zien we nog 2 pups zitten helemaal achterin de buik. Deze hadden dus nog een lange weg te gaan.
Het wordt een keizersnede. Robert en Gydo blijven bij de pups  thuis en Mascha en ik gaan met Nouka naar de praktijk. 1 hele grote pup en 1 hele kleine pup worden  geboren. Deze pups halen het niet.
Het belangrijkste op dit moment was natuurlijk dat Nouka de operatie goed zou doorstaan. Gelukkig kon ze hierna direct met ons mee naar huis, op weg naar het puppies.
Thuis gekomen was ze natuurlijk nog een beetje in de war van de narcose. Het duurde een half uurtje maar toen ging ze weer lekker moederen. 
Al met al was deze dag een ontzettende rollercoaster waar we in terecht kwamen. 
Nouka was dus zwanger van 7 pups. Waarvan 4 zijn er overleden.
We zijn ontzettend blij met de 3 mooie pups die het wel hebben gehaald.
De reutjes hebben we de namen AJ en ACE gegeven. Het teefje heet AYLU.
We hopen de aankomende weken te mogen genieten van dit mooie drietal.


DEKKING OP 27 - 28 september.

FLOKI VOM SILBERMOND

                                               ANOUK VOM GEHRDENER BERG

Foto Nicole Dreher